spranget

Kvitfjell alpinanlegg ligger 45 min kjøring fra Lillehammer. Kvitfjell alpinanlegg består av tre sammenknyttede deler, Kvitfjell Øst, Kvitfjell vest og Varden. 

Kvitfjell og Hafjell er knyttet sammen med en gratis skibuss som tar ca. 30 minutter. Tilsammen danner de Norges største skidestinasjon med totalt 75 km nedfarter med samme heiskort.

Alpinanlegget på Kvitfjell samarbeider også med anleggene på Skeikampen, Sjusjøen og Gålå slik at man kan bruke det samme skikortet i alle de 5 skianleggene. Samlet byr dette samarbeidet på 55 heiser og 125 nedfarter. Alpinanlegget er knyttet sammen med langrennsløypene.

Gudbrandsgard Hotell

Velkjente Gudbrandsgard Hotell ligger like ved. Hotellet kan blant annet by på oppvarmet basseng, treningsrom og velværeavdeling. Her finner man også nærbutikk og skiutleie. 

Spisesteder

Kvitfjell er kjent for god mat og byr på mange gode restauranter og lunsjsteder.
Koia, Kvitfjells svar på den østerrikske afterskien ligger like i nærheten og er kjent for sine gourmetpølser og er et perfekt sted for en rast i bakken. 
Fôr serverer nydelige lunchretter og tilbyr gourmetmat med 5 og 7 retters middager. 
Tar du skiheisen opp til toppen kan du skli ned til vestsiden å besøke idylliske Tyrihanstunet med fantastisk stemning og matservering.

vimeo_video_preview

NORGES BRATTESTE ALPINANLEGG

_____

Kvitfjell Nasjonalanlegg er Norges Skiforbunds foretrukne arena for Super-G og Utfor. World-Cup sirkuset besøker anlegget her hvert år i mars måned. Alpinbakkene nærmest «Spranget» er de som åpner først i sesongen og allerede i høstferien åpner et par av traséene på denne siden. Dette er området som kalles det «originale Kvitfjell», rett ved en av de beste bakkene i Europa, nemlig Olympiabakken som er hjertet i OL-landskapet fra 1994.

ADKOMST

Kvitfjell ligger ca. 3 timers kjøring unna Oslo og det er togforbindelse med nærmeste togstasjon i Ringebu. Veien til Kvitfjell er under stadig forbedring og det er nå 4-felts motorvei helt til Brumunddal. Innen 2025 skal dette være forlenget helt til Øyer, som vil redusere reisetiden betraktelig.